Hvor vil vi bo næste gang? Tag stilling tidligt!

@jyllandsposten havde påskesøndag virkelig fat i seniorerne. For det første var der en tre sider lang artikel om vores flytning fra stort til meget mindre. Her fortæller jeg, hvorfor det var min havetraktor, der overbeviste mig om, at det var på tide at flytte. Og hvordan det så tog godt fem år mere, før vi endelig var flyttet fra vores gamle skole i Maglebrænde. I, der har fulgt processen her på bloggen, ved, hvor omfattende en husholdning, vi skulle af med. Utallige er de sære ting, som jeg har solgt via de sociale medier eller er endt med at skille os af med på anden vis.
Hele processen er nu beskrevet, sådan, at andre kan lære noget af den, i bogen #skaldutadethelemeddig , som også rejser det vigtige spørgsmål om at være i tide.
I samme avis’ boligtillæg var der en klumme af Marianne Levinsen, som er forskningschef ved Center for fremtidsforskning.
Hun fortæller, at det er mange seniorer, som drømmer om at flytte, og som ser på bolig i en uendelighed uden at gøre alvor af intentionen.
Det skyldes, fortæller hun, at mange sidder i en god og billig bolig, at området har de tilbud, de har brug for, og at man føler sig hjemme og tæt på sit netværk.
At flytte fra noget sådant er en voldsom udfordring.

Det ved jeg alt om. Vi flyttede fra et stærkt netværk bygget op på Falster gennem 21 år og tilbage til København, hvor vi kom fra, men hvor vi ikke nødvendigvis havde vedligeholdt netværket.
Heldigvis har det vist sig for det første, at vi ser mere til vores børn, hvilket var hovedformålet med at vælge storbyen. Og det har vist sig, at netværket ikke har glemt os, ligesom vi har fundet plads i et seniorbofællesskab, hvor der er et spritnyt og aldeles udmærket netværk, som vi er budt velkommen i.
Man skal bare huske at flytte i tide, mens man stadig kan komme ud af matriklen, ud at opsøge og engagere sig.
Så husk dét: flyt ikke for sent.

Bogen udkommer den 11. Maj på @forlagetfrydenlund og kan allerede nu reserveres til rabatpris inden 11. Maj på dette link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *