Book et foredrag, her er 3 forskellige:

FØLG FOREDRAGSKALENDEREN – Klik Her (Åbner nyt faneblad)

**********************

Downsizing for seniorer på godt og ondt – sådan kan du komme igennem at flytte i tide hen mod den tredje alder

Causerende og informativt foredrag om at flytte fra en 600 m2 nedlagt landsbyskole med sidebygninger og til en toværelses på 69m2!

  • Om det svære ved ”at være i tide”
  • Om at det tager tid at tage afsked
  • Om at involvere sine voksne børn
  • Om at komme af med det overflødige på mange forskellige måder
  • Om når sygdom ændrer alt
  • Om at finde inspiration til ny bolig og boligform
  • Om seniorbofællesskaber som næste station

Forfatter og journalist Abelone Glahn (i dag 67 år) og hendes mand musikeren Peter Abrahamsen (i dag 80 år) boede frem til marts 2021 i en stor gammel skole på Nordfalster. Den var imidlertid blevet for stor til to mennesker, selv om hver kvadratmeter var i brug til både arbejde, lager og koncertrum. For fem år siden tog parret fat på at rydde op, smide ud, gemme, pakke ned og lede efter nyt. Parret stod i en situation, som mange i samme alder oplever at være havnet i.
Skal vi flytte, hvornår, hvordan, og hvordan overkommer man dog at pakke alting ned og væk og ud?

Abelone Glahn fortæller i et muntert toneleje om genvordighederne, fornøjelserne og de følelsesmæssige overvejelser ved denne overgangsfase, som kan være særligt svær for en, der er notorisk samler. 

Abelone Glahn berører også de dilemmaer, som opstår, når yngre pårørende skal rydde boligen for gamle forældre/svigerforældre, der ikke magter opgaven selv.

Foredraget tager udgangspunkt i egne oplevelser og krydres med yderst praktiske informationer og mange billeder fra processen, som måske kan inspirere andre til deres flytteforberedelser.

Abelone bloggede fast for Bolius’ side “Hjem til den tredje alder” om denne proces.

Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Transportgodtgørelse: Ja, efter aftale
Abelone kommer over hele landet

Kontakt abelone på ag @ amedia.dk

DE SVÆRE SAMTALER FØR DEN SIDSTE BOLIG
– et foredrag til seniorbofællesskaber, pensionistklubber og andre, der HAR pakket det meste!

Abelone Glahn fortæller om at pakke sit hjem ned for at flytte til noget mindre. Hun fortæller om sine egne erfaringer med at flytte fra en 600m2 stor skole til en ejerlejlighed i et seniorfællesskab på 60 m2 sammen med sin mand Peter Abrahamsen. Om til og fravalg, om at sige farvel til én livsfase og begynde en ny.

Fra stort til småt
Da de fleste her selv har prøvet at pakke livet ned til noget mindre, fortæller Abelone i den første del af foredraget sin egen historie. Med mange genkendelige oplevelser og sort humor. En del af erfaringerne kan formentlig stadig bruges af tilhørerne, der næsten med garanti har et pulterrum eller nogle lejede lagerrum i en kælder med ting, som måske kunne trænge til endnu en sortering, før andre skal gøre det på dine vegne.

De svære samtaler
Anden del af foredraget fokuserer på de svære samtaler, man skal tage med de pårørende om den tid, der kommer på længere sigt.
– Skal du blive boende, til du falder om i din nuværende bolig? 
– Hvad hvis du skal på plejehjem
– Hvad skal der ske med dine ting, hvad skal ud, hvad skal blive i familien.
– Hvem skal rydde op for dig?
– Hvad hvis sygdom rammer, ved dine pårørende, hvad dine ønsker er?
– Hvordan tager man hul på de svære samtaler?

Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Transportgodtgørelse: Ja, efter aftale
Abelone kommer over hele landet

Kontakt abelone på ag @ amedia.dk

FOREDRAG FOR FRIVILLIGE HJÆLPERE F.X. I ÆLDRE SAGEN:
Når flytteopgaven bliver uoverkommelig
– sådan kan du som frivillig inspirere til at tage fat i tide

Foredrag målrettet de frivillige i Ældre Sagens distrikter
Når tiden og kræfterne forsvinder, kan det være nærmest uoverkommeligt at bare tænke på at skulle rydde op i sine sager. Nogle skal rydde op, fordi de selv har valgt at flytte til noget mindre, andre fordi de er tvunget dertil, af økonomiske eller helbredsmæssige årsager eller efter at have mistet en ægtefælle.

Processen er svær at komme i gang med, krævende at gennemføre og emotionelt belastende – et helt liv skal der tages stilling til, ting for ting. Mange giver op på forhånd.

De frivillige i Ældre Sagen ser ofte til uden rigtig at kunne hjælpe. Hvornår og hvordan får man sagt på en pæn og konstruktiv måde, at det er på tide, at der ryddes op? Hvordan kan man inspirere til bare at gå i gang i det små, og hvordan gribes de vanskelige samtaler an med de pårørende, som måske, måske ikke vil lade sig involvere.

Dette og meget mere taler Abelone Glahn om i et meget praktisk og håndgribeligt sprog i det bramfrie foredrag ”Skal du ta’ det hele med dig”, for svaret er som oftest ”Nej, det skal du ikke”, hverken til den næste, mindre bolig eller til den sidste bolig på plejehjemmet.

Abelone Glahn, der er 67 år, ved, hvad hun taler om. Hun er selv flyttet fra en stor nedlagt landsbyskole på 600 m2 til en toværelses på 69 m2 sammen med sin 80 årige mand. En proces, der tog sin tid og sine kræfter, både fysisk og mentalt.

Men uanset hvor mange kvadratmeter, man flytter fra, er der tale om en afskedsproces, der skal have tid til at bundfælde sig. Abelone fortæller i foredraget om, hvordan man kan hjælpe ældre medlemmer til at komme i gang i tide, få taget stilling til de mange personlige genstande, og hvordan man kan hjælpe dem til at få taget de svære samtaler med pårørende om de næste livsfaser.

Abelone tilrettelægger sit foredrag, så der er god tid til spørgsmål og diskussion af de dilemmaer, der opstår, når frivillige gerne vil hjælpe medlemmerne til at klare opgaven, der føles for uoverkommelig.

Pris 5500 kroner plus transport

Varighed 1-1½ time

KONTAKT:

Abelone Glahn, ag@amedia.dk, www.downsizingforseniorer.dk
tlf 2425 4852