Foredrag for seniorfællesskab – også til dig

Jamen, vi ER jo flyttet til noget mindre…..Ja, men der er stadig udfordringer!
I næste uge skal jeg holde et foredrag for et seniorejerfællesskab. Det er en lidt anden målgruppe, end den, jeg normalt holder oplæg til, for gæsterne er alle flyttet til noget mindre, formentlig til den sidste bolig inden plejehjemmet.
Det giver ikke helt de samme udfordringer som for dem, der stadig bor i noget stort, som skal formindskes.

Alligevel bliver det virkelig spændende for mig at holde oplægget, for der er masser at tale om:
For det første har de fleste i fællesskabet nogle bugnende pulterkamre. Vel er de ikke store, men spørgsmålet er, om de er sorterede, så deres pårørende ikke skal i gang med for meget trist arbejde bag efter.
For det andet er der andre store spørgsmål at rejse, meget store endda. For hvad skal der ske i næste fase, og hvordan tager man hul på de vanskelige samtaler med sine pårørende om ønsker til den kommende bolig, om tanker om plejehjem, tanker om, hvad der skal ske hvis man bliver alvorligt syg eller rammes af demens.

Mit foredrag i næste uge, (som kun er for en lukket kreds), er derfor delt i to.
Første del fortæller jeg om vores proces på godt og ondt, og i anden del tager vi fat på de svære samtaler.

jeg kommer gerne ud til jeres seniorbofællesskab / bofællesskab / ejerfællesskab / andelsforening for at tale om disse emner.
Her finder du en video om, hvad jeg normalt taler om ved et foredrag, så du også kan se, hvordan det så ud, dér hvor vi boede før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *