Bloggen på Hjem til den 3. alder stort hit

Projektet Hjem til den 3. alder er afsluttet med udgangen af 2021 og med en opsummerende rapport, som man finder her. Videncentret Bolius står bag undersøgelsen om danskernes boligsituation i den tredje alder.

Udgivelsen indeholder data og viden om målgruppen samt en række anbefalinger til, hvordan man bedst kommunikerer til en målgruppe, der ikke nødvendigvis tænker boligbehov i den tredje alder som relevant for dem.

Formålet med publikationen er at sikre, at indsigter og anbefalinger fra projektet kan være til gavn for andre, der arbejder med boliger for folk i den tredje alder.

Bloggen

Denne video introducerede bloggen, som kørte i to år.

Jeg har haft den store fornøjelse i to år at blogge for projektet om vores egen proces med at flytte fra en stor nedlagt landsbyskole. Bloggen fulgte vores bestræbelser helt frem til at vi havde sat huset til salg, men nåede ikke at få slutningen med ( hvor vi sælger og flytter).

Hensigten var at sæte ord på den oplevelse, som målgruppen selv (snart) står midt i, og kommentarerne har været både tankevækkende og inspirerende, både for andre og for mig selv at læse. Ikke alle har tacklet situationen på samme måde som jeg, og der er kommet mange både gode forslag til at håndtere både det praktiske og det mere følelsesmæssige, som har været nyttige at læse.

Meget velbesøgt

Alligevel blev loggen hypermeget læst og kommenteret. Over 123.000 hits var der, og gennemsnitligt blev læseren fem minutter på siden for at læse. Dét er da helt forrygende. Jeg skrev i alt 26 indlæg og har siden suppleret med tre opsummeringer, efter at selve bloggen er lukket, da projektet Hjem til den 3. alder afsluttede.

Den 22 sider lange rapport er meget spændende læsning, ud over kapitlet om bloggen. Bolius beskriver målgruppen og dens udfordringer, der illustrerer de dilemmaer, man står i, når man skal finde ud af, hvornår i tide er, og finde ud af, om man skal flytte eller om man skal forblive.

Bolius opsamler tillige 10 gode råd til målgruppen

Taget fra rapporten

Særligt univers for den 3. alder

Ud over rapporten er der åbnet en hel sektion på Bolius, som har valgt at samle alt relevant for målgruppen.
Der finder man blandt andet artikler med gode råd til at gøre sit liv i boligen bedre som pensionist. Om at flytte til noget mindre, finde et fællesskab eller blive i sin nuværende bolig og optimere denne for at kunne bo dér i mange år frem.

Det er en stærkt anbefalelsesværdig sektion, som er nyttig at finde en masse svar i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *